Vi söker en modig webbyrå!

Jag med min nybildade ideella organisation Socialkraft skriver till det sociala företaget webbyrån Skäggbyrån: 

“Hej, jag har precis startat en ideell organisation som heter Socialkraft, driven av och för människor med egen erfarenhet av utanförskap som verkar för återhämtning från hemlöshet, missbruk, svår psykisk ohälsa och havererat föräldraskap pga LVU. Vi verkar för ett hållbart socialt arbete genom kurser, föreläsningar och individuellt stöd till medlemmar och demokratiprocesser för att marginaliserade grupper ska kunna organisera sig. Däremot är vi riktigt usla på digitala verktyg och kan, tydligen, inte ens hantera wordpress för att bygga en enkel hemsida! Vad skulle det kosta oss att få hjälp av er?” 

Skäggbyrån, tre veckor senare: 

“Vi har haft en diskussion med cheferna kring arbetet med er hemsida och har kommit fram till att det pga politiska skäl ej är genomförbart från vårt håll då vi samarbetar mycket med myndigheter själva och har därför också en sådan relation att ta hänsyn till. Därför känner vi att det blir lite väl obekvämt att leverera just denna sida. Sen tycker vi givetvis att det är ett bra initiativ från ert håll och även ett viktigt arbete, men tyvärr kan vi ej vara behjälpliga med just Socialkraft.se”   

Som ni förstår letar vi fortfarande efter en webbyrå men en mindre lättskrämd… P.S. Vi bits inte. Inte ens dumma webbyråer;-)